In opdracht

Portret in opdracht

Een exclusief portret van je partner, kind (eren), (groot) ouders, van jezelf of iemand die je wilt verrassen? Vanuit de portretkunst heb ik mij gespecialiseerd in gezichten en dit ontwikkeld in mijn vrije werk. Nu werk ik ook weer andersom: kunstliefhebbers vinden mij via mijn vrije werk en willen graag een portret in de sfeer en stijl van een van hun geliefde schilderijen.

De sfeer en kleuren van de portretten kunnen dus gebaseerd worden op een van mijn bestaande schilderijen. Ik werk heel graag met alle informatie die je mij verstrekt tijdens het schilderen, en maak een uniek portret of schilderij op maat voor je waarin ik de essentie van de geportretteerde vastleg. 
Weet dat je altijd contact met me kunt opnemen voor vragen of opmerkingen over de opdracht!

Prijs indicatie:
Hoofd en schouders met afmetingen 60 x 50cm € 1.500,-
Hoofd en schouders met afmetingen 70 x 100 cm € 2.500,-
Vanaf 160x100cm vanaf € 4.300,-

Voor de grotere maten kun je de prijzen van mijn laatste vrije werken aanhouden (zelfde formaat = zelfde prijs). Bij meerdere opdrachten wordt er altijd een korting verrekend. Informeer vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden en/of kijk voor meer informatie bij ‘mijn werkwijze’ over het bijzondere proces wat we samen aangaan.

Een tweeling

Een vader vroeg mij om zijn prachtige tienerdochters, een eeneiige tweeling, te portretteren. Na een openhartige intake, en nadat we het formaat hadden afgesproken, kreeg ik de volledige vrijheid qua kleur, sfeer en compositie. Ik heb een fotosessie laten maken door fotografe Hanneke Lathouwers, waarmee ik voor mijn Nederlandse portretopdrachten samenwerk, en met deze foto’s had ik een perfecte basis om te beginnen. Ondanks dat de tweeling uiterlijk erg op elkaar lijkt, hebben de jonge dames (uiteraard) verschillende karakters. Dit kon ik met o.a. subtiele kleurnuances heel mooi tot uitdrukking brengen. Het mooiste compliment was toen de tweeling kwam kijken voor de oplevering, en hen meteen de onderlinge verschillen opvielen.

Een erg mooie en bijzondere opdracht!

Opdracht voor een verkocht kunstwerk

Ben je geïnteresseerd in een schilderij dat al verkocht is, dan bied ik je de mogelijkheid om een soortgelijk kunstwerk in opdracht te laten maken. Dit kan ook in een ander formaat, of met een andere oriëntatie (horizontaal/verticaal/vierkant) en kleurenpalet.  Al mijn kunstwerken  zullen verschillen van het origineel. Je krijgt een handgemaakt en uniek schilderij. De sfeer, compositie en textuur zullen in dezelfde lijn en stijl zijn als jouw favoriete kunstwerk. Lees verder over hoe dit unieke proces verloopt.

Speciaal voor haar

Voor een kunstverzamelaar in de USA maakte ik in opdracht een schilderij in hetzelfde formaat en kleurstelling van een ander vrij werk dat zij eerder van mij heeft aangekocht. Ik kreeg verder de volledige vrijheid, en wist dat zij gek was op mijn vrije werk 'In the Shade' dat niet meer beschikbaar was. Speciaal voor haar heb ik een andere versie van dit werk gemaakt, met aangepaste verhoudingen en kleuren die ook in haar andere schilderij voorkomen.

Reactie van de opdrachtgeefster

"I absolutely love it!!!! Thank you so very much. It is gorgeous! I will take a photo of It for you when she is on the wall. It’s going to look so great !"

Schilderij op maat​

Ben je op zoek naar een schilderij met specifieke afmetingen, oriëntatie en/of heb je een specifieke kleurstelling in gedachten, dan kan ik dit speciaal voor jou maken, zolang het uiteraard in de stijl van mijn kunst is. Na uitgebreid en duidelijk overleg over de mogelijkheden en verwachtingen zal ik starten met een schets, na jouw goedkeuring begin ik met schilderen. Met foto’s houd ik je op de hoogte tijdens het schilderproces.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met mij op!
Meer informatie over de werkwijze voor opdrachten lees je hier.

Een geliefde

Vrij werk ‘Lady of the Lake’ | 150x120x4cm

Portret in opdracht: ‘Love of my life’ (Becky) | 100x85x3,5cm

 

Voor een kunstverzamelaar in de USA maakte ik in opdracht een schilderij van zijn geliefde, in de sfeer van mijn vrije werk 'Lady of the Lake', met hun gewenste afmetingen.

Reactie van de opdrachtgever

“Hesther, I love the picture….. seriously, when I opened it on my computer my heart skipped a beat….. This is a painting not a photograph so everything goes when it comes to capturing something in the artist eyes…. And in my humble opinion, you have nailed it….. I LOVE IT!!!”

Reactie van zijn geliefde

“I had to reach out to tell you that I cannot express enough how we absolutely love our painting!!!  It is exactly what we had hoped for.  The way you are able to capture emotion and the soul through the eyes is… perfection.”

Ik hoor graag van je!

Hesther van Doornum