Caring = Sharing

Maatschappelijk bijdragen

"Ik ben een vrouw, moeder, dochter, vriendin, onderzoeker, student en docent, professioneel kunstenaar en wereldburger. Ik ben erg dankbaar en toegewijd aan al deze rollen. Ik probeer het goed te doen en neem verantwoordelijkheid voor de mensen en de wereld om me heen. Ik ervaar het leven intens, voel intens met alles wat er om me heen gebeurt, zowel positief als negatief. Dit maakt ook mijn kunst zoals het is. Mijn kunstwerken zijn allemaal uitingen van zowel bewuste als onderbewuste niveaus."

COVID-19.... Rinascerò, Rinascera

"Dit schilderij visualiseert mijn herinnering aan het prachtige landschap in de gemeente La Morra, Cuneo in de Piedmonte. Het zijn echter de mensen in dat gebied die voortdurend in mijn gedachten zijn sinds het overweldigende Corona-nieuws dat ons op de hoogte hield van hoe hard je geraakt bent. De echte schoonheid is echter niet het landschap maar de mensen! Keer op keer vulden jullie vriendelijkheid en hecht gezinsleven ons hart met liefde! Alle nationale politiek terzijde, ik wil je laten weten dat we bij je zijn met dezelfde liefde die je zo vaak met ons hebt gedeeld! Ik wil dit schilderij, of de inkomsten wanneer het wordt verkocht, nederig bijdragen aan de gemeenschap van La Morra om te worden gebruikt voor iemand in nood."

Veilingstuk voor kankerbestrijding

"Ten behoeve van het KWF kankerbestrijding, ben ik graag ingegaan op het verzoek van Stichting Vivivere, om een werk te doneren. Het werk werd geveild tijdens een veiling, geregisseerd door het gerenommeerde veilinghuis Christie’s uit Amsterdam. De opbrengst van €1500 is naar het goede doel overgemaakt."

KWF Kankerbestrijding besteedt ruim 80 procent van het netto budget aan wetenschappelijk kankeronder- zoek. KWF Kankerbestrijding verricht dit onderzoek niet zelf, maar subsidiërt onderzoek aan universiteiten en wetenschappelijke onderzoeksinstituten in het hele land. Elk onderzoeksproject wordt zorgvuldig beoor- deeld door gespecialiseerde adviesraden. Jaarlijks financiert KWF Kankerbestrijding gemiddeld zo’n 300 onderzoeksprojecten over het gehele terrein van de kankerbestrijding.

Stichting Zorgdier, ontwerp beeld

"Voor Stichting Zorgdier heb ik een beeldje ontworpen, daarbij heb ik geprobeerd de filosofie van de stichting zo treffend mogelijk in beeld te brengen. Mensen die het beeldje kopen, stellen daarmee op een passende manier dit goede doel."

Uit studies blijkt dat gezelschapsdieren een positieve invloed hebben op de fysieke, geestelijke en sociale toestand van mensen. Zorgverleners en therapeuten spelen hier dankbaar op in. Een van de meest laagdrempelige mogelijkheden voor zorginstellingen is het inzetten van gekwalificeerde vrijwilligers die op bezoek komen met hun eigen huisdier. Stichting Zorgdier Nederland past dit concept toe. Dankzij het zoogdier kan een groot scala aan doelstellingen worden nagestreefd: het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit, zintuigelijke en geestelijke stimulering, gedragsontwikkeling, zelfvertrouwen, motivatie, concentratie, communicatie en verminderde stress.

Portret van Koning Willem Alexander (destijds Kroonprins)

"Voor het KWF heb ik twee stoere 9-jarige dames begeleidt in het schilderen van het portret van Koning Willem Alexander (toentertijd nog Kroonprins) te maken. Ze hebben het prachtig gedaan! Het schilderij is tegen opbod verkocht, en de volledige opbrengst is overgemaakt naar het KWF Kankerbestrijding."

Om de voortgang van wetenschappelijk onderzoek te garanderen, investeert KWF Kankerbestrijding jaar- lijks ruim 2, miljoen euro in onderwijs en opleidingen. Zodat talentvolle jonge onderzoekers en behan- delaars zich verder kunnen bekwamen in het kankeronderzoek. Zo’n 1% van onze inkomsten wordt gespendeerd aan voorlichting van publiek en patiënten, en aan de begeleiding van patiënten.

Kijk voor meer informatie op www.kwfkankerbestrijding.nl

Ik hoor graag van je!

Hesther van Doornum